Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

   Σε ένα αγαπημένο τραγούδι σε στίχους του Νίκου Καρβέλα και του Φίλιππου Νικολάου σε εκτέλεση της Άννας Βίσση λένε οι στίχοι

 Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα
τον αριθμό της μοναξιάς μου δε χτυπάς
και μεγαλώνει η απόσταση για μας

Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα
μες του μυαλού μου το αβάσταχτο κενό
μοιάζεις με όνειρο που φεύγει μακρινό

Και δε χτυπάει το τηλέφωνο
με πνίγει το παράπονο
που δε κατάλαβες ποτέ σου τι περνώ
και ας έχει γίνει η αγωνία μου βουνό..

Η Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α την Τετάρτη 9-4-14 ανακοίνωσε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Μεγάλη Πέμπτη 17-4-2014 θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης για τη συγκρότηση προ-εθνικών ομάδων Εφήβων - Νεανίδων για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στη RivadelGarda της Ιταλίας από 11 έως 20 Ιουλίου 2014.
  Το ποίοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς θα ανακοινωθεί προφορικά στους αθλητές και τις αθλήτριες από τον ομοσπονδιακό Προπονητή κ.Κώστα Βατσακλή μετά το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων. Η πρόβλεψη για την αριθμητική συμμετοχή είναι 4 έφηβοι και 4 νεάνιδες.(Από όσο ξέρουμε οι παίδες δεν μετέχουν στις κατατάξεις των Εφήβων αλλά σε κατατάξεις που θα γίνουν μεταγενέστερα. Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει ρε παιδιά)
   Η στιγμή που δημοσιοποιείται το παρόν άρθρο του οποίου έχει επιμεληθεί αποκλειστικά ο έφορος της ομάδας του Γ.Ν.Ο.ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ κ. Μιχαηλίδης Στέλιος είναι ΔΩΔΕΚΑ το βράδυ Μεγάλης Τετάρτης 16-4-2014 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ από την μεριά της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α για πρόσκληση του αθλητή μας Μιχαηλίδη Ηλία για τις παραπάνω κατατάξεις που αρχίζουν το Πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στις 9.30 δηλαδή σε λίγες ώρες.
 Έχοντας αποδεχτεί πλέον την μη κλήση του αθλητή μας και με χαλαρή διάθεση όπως φαίνεται και από το λαικό άσμα που παραθέσαμε (εμείς δεν παρακαλάμε) βάζουμε κάτω τα δεδομένα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε κατά πόσο αυτή είναι δικαιολογημένη με όρους αξιοκρατικούς.
 Η αλήθεια είναι πως πιστεύαμε ότι τουλάχιστον δικαιούμασταν κάποια πληροφόρηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας και μιας και αυτή στο βαθμό που ήρθε δεν μας καλύπτει, μας γεννιόνται ενστάσεις και απορίες τις οποίες όταν τις λύσουμε θα ενημερώσουμε και τους πιστούς φίλους του blog μας.
 Πρώτον πόσοι αθλητές κλήθηκαν?
Μήπως μόνο τέσσερις οπότε δεν μιλάμε για κατατάξεις συγκρότησης Εθνικής ομάδας αλλά για προεπιλεγμένο ορισμό? Σε αυτή την περίπτωση όμως η οποία ισοδυναμεί με παρωδία και όχι με κατατάξεις  προς τι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας? Το ίδιο θα πράξουν και για τις νεανίδες ή δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι παρόμοιο εδώ?
 Αυτό όμως μας φαντάζει μάλλον απίθανο έως αδύνατο(δεν ξέρουμε αλλά σίγουρα αύριο θα υπάρχει ενημέρωση από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και θα μάθουμε) αφού η κοινή λογική και η έως τώρα πρακτική καταρρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Λογικά θα έχουν κληθεί τουλάχιστον 5 ή 6 αθλητές στους οποίους ο Μιχαηλίδης Ηλίας δεν είναι!!

  Με βάση την πάγια και χωρίς εξαιρέσεις έως τώρα τουλάχιστον πρακτική η Ομοσπονδία είχε τα εξής κριτήρια

 Πρώτο η θέση που κατέκτησε ο αθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, για αυτό οι προσκλήσεις γίνονται μετά την λήξη του Πρωταθλήματος. Οι τέσσερις πρώτοι πηγαίνουν αυτοδίκαια στις κατατάξεις. Στους τέσσερις πρώτους ήταν πανάξια οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Νίκος Αντωνιάδης(οι άλλοι δύο ανήκουν στους παίδες και δεν τους αφορούν οι συγκεκριμένες κατατάξεις). Ο αθλητής του Γ.Ν.Ο.ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ μπήκε στην οκτάδα οπότε θεωρείται πίσω από αυτούς τους δύο αθλητές. Άρα οι άλλοι αθλητές που επιλέχτηκαν(όπως προείπαμε αν μιλάμε για κατατάξεις πάνω από δύο) είχαν την ίδια ή και χειρότερη θέση(16άδα) από τον Ηλία!!!!
  Να σημειώσουμε εδώ πληροφοριακά ότι ο αθλητής μας που είναι 5ος στο Ranking list είχε μόνο αναμενόμενες νίκες και ήττες στα αποτελέσματα του διημέρου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κάτι που εκτός αυτού και των δύο προαναφερθέντων αθλητών κανείς άλλος δεν κατάφερε αφού οι υπόλοιποι τουλάχιστον μία φορά έχασαν από χαμηλότερα αξιολογημένους αθλητές.

Δεύτερο κριτήριο είναι η Ranking list στην οποία ο Ηλίας είναι ο τρίτος Έφηβος(πάλι πίσω από τους Αγγελάκη και Αντωνιάδη) Αλλά και στην Παγκόσμια Ranking list που δημοσιεύτηκε στις 8-3-2014 από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ήταν και σε αυτήν τρίτος πίσω από τους ίδιους αθλητές.

Τρίτο και τελευταίο κριτήριο από όσο ξέρουμε τουλάχιστον είναι η θέση των παικτών στο ΤΟΠ 8 της κατηγορίας το οποίο όμως γίνεται τον Ιούνιο!(Δεν φταίμε εμείς) Να θυμίσουμε ότι σε αγώνες ΤΟΠ 8 ο Ηλίας έχει σημειώσει ήδη δύο πρώτες θέσεις στις ελάχιστες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί!!

  Να σημειώσουμε ότι στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς όταν έγινε κλήση του αθλητή μας για την συμμετοχή του στις προπονήσεις του κλιμακίου στο Σ.Ε.Φ. επισήμως μέσω του συλλόγου απαντήσαμε ότι λόγω της συμμετοχής του στις Πανελλήνιες εξετάσεις της τρίτης Λυκείου δεν μπορούσε παρά την θέλησή του να συμμετάσχει. Να πούμε ότι ο αθλητής μας για τρία συνεχόμενα χρόνια από τότε που δέχτηκε κλήση για προπονήσεις στις Προεθνικές ομάδες ήταν συνεπέστατος κατά γενική ομολογία.
  Η  μη αποδοχή της πρόσκλησης στο κλιμάκιο που έγινε με την Εγκύκλιο 9/2207/27-7-2013(πρόσκληση στην κατηγορία των Εφήβων μόνο για τους Μιχαηλίδη, Αγγελάκη, Αντωνιάδη και Τσόπελα, δηλαδή μόνο για τέσσερις, οπότε αυτοί που θα κλιθούν στις κατατάξεις δεν έχουν καν πάρει προσκλήσεις για συμμετοχή τους στην Προεθνική ομάδα, επίσημα τουλάχιστον)  δεν προέβλεπε καμία τιμωρία ή αποκλεισμό από τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας της κατηγορίας του και γι αυτό καμία τιμωρία δεν του επιβλήθηκε και κανένας αποκλεισμός δεν του επιβλήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό. Άλλωστε ο Ηλίας στις έως τώρα κατατάξεις που έχει δώσει επανειλημμένως  έχει αντιμετωπίσει αθλητές που ουδέποτε έκαναν προπονήσεις με τα κλιμάκια της Εθνικής. Αλλά και από όσες περιπτώσεις αθλητών γνωρίζουμε που αρνήθηκαν τις προπονήσεις για τον ίδιο λόγο ή έκαναν στην Εθνική λιγότερες προπονήσεις από αυτές που είχε προκαθορίσει η πρόσκληση ποτέ δεν υπήρξε ούτε καν θέμα μη συμμετοχής τους σε κατατάξεις ή οποιασδήποτε άλλης ποινής.

 Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Μιχαηλίδης Ηλίας στις περσινές κατατάξεις κατέλαβε την ΠΡΩΤΗ θέση μεταξύ τεσσάρων αθλητών για τρεις θέσεις (εγκύκλιος 3/1355/31-5-2013) όταν όμως είχαν γίνει 6 προσκλήσεις και τότε μάλιστα είχαν προβλεφθεί και δύο θέσεις αναπληρωματικών δηλαδή το σύνολο οκτώ(8) εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας νωρίτερα δεν είχε αποδεχτεί την κλήση για προπονήσεις στο Σ.Ε.Φ και ένας ακόμα  δεν αποδέχτηκε την κλήση για προπονήσεις στο κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη(Εγκύκλιο 2/435/7-2-2013)  γιατί και αυτοί έδιναν Πανελλήνιες Εξετάσεις!!. Τότε οι δύο από τους πρώτους έξι και οι δύο αναπληρωματικοί(δηλαδή 4 αθλητές) δεν αποδέχτηκαν την κλήση για τις κατατάξεις συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας Νέων. Αλλά και στους τέσσερις που συμμετείχαν τότε στις κατατάξεις μόνο οι δύο ήταν στα κλιμάκια(Μιχαηλίδης, Αγγελάκης). Ο Ηλίας και στην μετέπειτα συμμετοχή του στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα έδωσε τον καλύτερο εαυτό του σημειώνοντας πολλές νίκες.

Από τα παραπάνω προκύπτει η ακλόνητη πεποίθησή μας ότι ο αθλητής μας θα έπρεπε να κληθεί και μάλιστα ως τρίτος στην σειρά με βάση το κάθε κριτήριο ξεχωριστά αλλά και στο σύνολό τους (κάτι το οποίο προφανώς δεν έγινε, τι να κάνουμε όπως φαίνεται υπάρχουν και άλλες απόψεις τις οποίες  μας ενδιαφέρει να τις ακούσουμε)
 Αλλά ακόμα και αν κρίνουν ότι υπάρχουν  πλέον των δύο αθλητών καλύτεροι αγωνιστικά από τον αθλητή μας θα έπρεπε να δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς να το αποδείξουν στις κατατάξεις ώστε να θεωρήσουν ότι άξια θα συμμετάσχουν στην Εθνική Ομάδα και όχι διότι κάποιοι απέκλεισαν αυτούς που θα μπορούσαν να τους αποκλείσουν. Είναι τουλάχιστον άδικο και για αυτούς που θα συμμετάσχουν άθελά τους σε αυτή την διαδικασία.

Μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ο Ηλίας τους περισσεύει (εμείς πιστεύουμε πάντως ότι δεν περισσεύει κανείς) ότι κάποιοι τον θεωρούν ενοχλητικό που μάλλον θα έκανε και πάλι τη ζημιά την οποία ήδη έχει κάνει τρεις φορές αφού και στις τρεις κατατάξεις που έχει κληθεί κατάφερε να προκριθεί...
 Δεν πειράζει όμως να κάνουν τις κατατάξεις όπως αυτοί θέλουν εμείς δεν ξενερώνουμε ποτέ.
ΑΑΑΑΡΡΡΡΡΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΡΡΡΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!
 ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ  ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
      Και για να κριθώ και εγώ για αυτά που γράφω..
Υπογραφή με πολύ αγάπη. ΔΩΔΕΚΑ  Η ΩΡΑ δεν περιμένω τίποτα.
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ. ΕΦΟΡΟΣ Γ.Ν.Ο.ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου