Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

  Το σύντομο ανέκδοτο της ημέρας
Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 17-4-2014 στο Σ.Ε.Φ. έγιναν κατατάξεις για την συγκρότηση της Εθνικής μας ομάδας Νέων.

  Και τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά
 Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 17-4-2014 στο Σ.Ε.Φ. έγιναν "κατατάξεις" για την συγκρότηση της Εθνικής μας ομάδας Νέων που θα μας εκπροσωπήσει στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ιταλία.
  Οι "κατατάξεις" στη κατηγορία των Νέων αφορούσαν την πλήρωση τεσσάρων(4) θέσεων και σε αυτές συμμετείχαν συνολικά τέσσερις(4) αθλητές!!!!!!!!!!!!!!
 Την ίδια στιγμή στην κατηγορία των Νεανίδων για την πλήρωση τεσσάρων(4) θέσεων συμμετείχαν συνολικά έξι(6) αθλήτριες.
Είναι προφανές ότι στην κατηγορία των Νέων τελικά δεν έγιναν κατατάξεις αλλά  ΟΡΙΣΜΟΣ  αθλητών.(Η χρήση της λέξης ΟΡΙΣΜΟΣ ενοχλεί για ευνόητους λόγους πρώτα από όλους εμάς στον Γ.Ν.Ο.ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ και σίγουρα περισσότερο από κάθε άλλο. Αν κάποιος ξέρει κάποια καλύτερη λέξη για να περιγράψει αυτό που έγινε ευχαρίστως να μας τη πει, να την αλλάξουμε.Εγώ πάντως όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω άλλη κατάλληλη. Η χρήση της γίνεται για να περιγράψει την αλήθεια και δυσάρεστη είναι η αλήθεια όχι η λέξη.
 Σε κάθε περίπτωση και πέρα από κάθε αμφιβολία στα παιδιά δεν καταλογίζουμε καμία απολύτως ευθύνη για όσα οι μεγάλοι πράττουν. Και οι τέσσερις είναι πανάξιοι αθλητές και προσωπικά μου είναι εξαιρετικά συμπαθείς. Οι βολές μας στρέφονται αποκλειστικά σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό προς κάθε κατεύθυνση και ελπίζουμε αυτό να είναι σαφές).

 1)Δεν θα ήταν καλύτερα ότι θα γίνει ΟΡΙΣΜΟΣ να ειπωθεί εξ αρχής από μεριάς της Ομοσπονδίας ώστε να μην ταλαιπωρούνται ψυχολογικά οι αθλητές που με βάση την αγωνιστική τους παρουσία και τα κριτήρια επιλογής της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α  που ίσχυαν μέχρι σήμερα κατά πάγια πρακτική άξιζαν την πρόσκληση?

2) Θεωρούμε ότι ο αθλητής της ομάδας μας  Μιχαηλίδης Ηλίας πληρούσε τα παραπάνω κριτήρια σε μεγαλύτερο βαθμό από τους δύο ΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση.
 Η μη κλήση του υποτιμάει την αγωνιστική του αξία και κατ επέκταση και τον σύλλογό μας.(O Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ στον πίνακα αξιολόγησης σωματείων 2013 καταλαμβάνει την 20η θέση ανάμεσα σε 142 σωματεία).

3)Αναρωτιόμαστε(τρόπος του λέγειν, εμείς τουλάχιστον το ξέρουμε) αν η μη συμμετοχή του σε πραγματικές κατατάξεις είχε στόχο να μην γίνει η "στραβή" και βγει εκτός τετράδας κάποιος από τους ΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ.

4)Μήπως τουλάχιστον για να κρατήσουν τα προσχήματα θα έπρεπε να κληθούν αν όχι ο αθλητής μας αφού για κάποιο απροσδιόριστο σε μας λόγο δεν τον κρίνουν άξιο να διεκδικήσει μία θέση στους τέσσερις καλύτερους, να κληθούν άλλοι αθλητές της κατηγορίας ή δεν υπάρχουν κατά την κρίση τους άξιοι ούτε για την διεκδίκηση μίας θέσης?
Εμείς πάντως δεν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν άλλοι άξιοι παίκτες αλλά εικάζουμε(τρόπος του λέγειν, είναι προφανές τι έγινε) ότι η μη κλήση άλλων αθλητών είχε σκοπό να μην παρθεί το οποιοδήποτε ρίσκο!!
  Εκ των υστέρων συμπληρώνουμε ότι την ώρα που δεν καλούσαν τον Ηλία υπήρχαν φήμες πως βολιδοσκόπησαν την περίπτωση άλλου αθλητή αν θα επιθυμούσε να συμμετέχει στις κατατάξεις ή θα προτιμούσε να συμμετέχει με φανέλα άλλης χώρας(Νορβηγίας) και  τελικά ξαναφάγανε πόρτα... Όσο αδιανόητες και αν μας φαινόντουσαν όσο και από το μυαλό μας δεν περνούσαν, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ........!!!!!!!!

Είναι απίστευτο ότι δεν έχει προβλεφθεί ούτε αντικαταστάτης σε περίπτωση όπου κάποιος από τους ορισθέντες για τον οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στους αγώνες με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν ακόμα και την συμμετοχή τους!!!!
Απίστευτο τουλάχιστον!!!!

5)Αλλά και στους αθλητές που ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ από την Ομοσπονδία οι οποίοι ουδεμία ευθύνη δεν έχουν για όσα απίστευτα συνέβησαν, δεν είναι άδικο για πρώτη φορά και ελπίζουμε και για τελευταία να μην τους δίνεται η δυνατότητα να αποδείξουν ότι άξια θα συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα? Γιατί τους στέρησαν αυτό το δικαίωμα? Πάντως ευτυχώς ο αθλητής μας τις τρεις φορές που έκανε προκρίσεις δεν πέρασε τέτοιο λούκι. Έδωσε πραγματικές κατατάξεις.

6)Τι νόημα είχαν οι αγώνες που τους υποχρέωσαν να δώσουν αφού είναι γνωστό ότι σε κάθε αγώνα του Ομαδικού ο προπονητής είναι αυτός που επιλέγει την θέση που θα αγωνιστεί ο κάθε αθλητής ανεξάρτητα από την θέση που παίρνουν στις κατατάξεις όταν αυτές γίνονται?

7)Ανησυχητικό το ότι ενώ θα υπέθεταν τα αρνητικά σχόλια και κρίσεις που θα ακολουθούσαν, δεν επηρεάστηκαν και τελικά τόλμησαν το αδιανόητο!!!(Εμείς σε προηγούμενη ανάρτηση όμως αν και είχαμε πιθανολογήσει ακόμα και αυτό το σενάριο πιστεύαμε ότι τουλάχιστον θα τηρούσαν τα προσχήματα).
 Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι περίμεναν να τους "κάτσει" κάποιο "καλό" αποτέλεσμα (να το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων που προηγήθηκε των ορισμών αλλά δεν το ήθελε αυτό ούτε ο Θεός! Το αντίθετο συνέβει! Ενώ ο αθλητής μας έφερε με βάση το Ranking list φυσιολογικά αποτελέσματα, και μπήκε πολύ εύκολα στην οκτάδα, ο ένας από τους ΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ έχασε στο 1ο γύρο από το Νο 15 και αποκλείστηκε στη 16αδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτοί που αποφάσισαν δεν έχουν άλλοθι και είναι έκθετοι όμως δεν "μασάνε" . Έδειξαν "πυγμή" και "αποφασιστικότητα" και προχώρησαν απτόητοι. Ποιος να τους μιλήσει? (Εμείς πάντως στόμα έχουμε και ας μπαίνουμε με αυτά που λέμε στο μάτι του κυκλώνα. Δεν πρόκειται να μας κάνουν την χάρη να μας καλέσουν σε απολογία για όσα λέμε αφού το θέμα δεν χρειάζεται κατά την γνώμη τους να πάρει διαστάσεις, θα βρουν την κατάλληλη στιγμή να δείξουν πάλι την "πυγμή" τους. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται).

8)Θα επιτρέψουν να ανακοινωθούν οι συμμετέχοντες και τα αποτελέσματα των "κατατάξεων" αυτών στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ή θα προσπαθήσουν να  τα αποσιωπήσουν ώστε να μην μαθευτούν τα όσα έγιναν?
 Εκ των υστέρων συμπληρώνουμε πως μετά από 25 μέρες ξεπέρασαν τελικά την αμηχανία τους και στις 12-5-2014 ανακοίνωσαν την σύνθεση της ομάδας νέων.(Άλλες φορές έγραφαν και πέρα από αυτούς που προκρίθηκαν και ποιοι άλλοι αγωνίστηκαν, αλλά όπως είχαμε προβλέψει αυτό δεν συνέβει αφού θα χτυπούσε άσχημα να φαινόταν ότι αγωνίστηκαν 4 για να καταλάβουν 4 θέσεις.... Οι 25 μέρες καθυστέρηση αποτελούν ρεκόρ ακατάριπτο ρεκόρ για την Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. η οποία φημίζεται για την γρήγορη ανάρτηση αποτελεσμάτων)

 Και για να μη πει κανείς για την μεγάλη βαρύτητα που δίνει η Ομοσπονδία στις προσκλήσεις προς τους αθλητές για την συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και πως η μη αποδοχή τους για οποιονδήποτε λόγο(δεν ξέρουμε αν για αυτούς που αποφάσισαν τα παραπάνω αποτελεί σοβαρό λόγο η συμμετοχή ενός αθλητή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις της τρίτης λυκείου αλλά μάλλον όχι!!!) αποτελεί ένα αξεπέραστο εμπόδιο που απαξιώνει λόγω της τεράστιας και εξαιρετικής σημασίας της όλα τα υπόλοιπα κριτήρια επιλογής, γιατί αν δεν μας γελάει η μνήμη μας και δεν μας γελάει σας διαβεβαιώ ότι πέρσι η Ομοσπονδία με την Εγκύκλιο 2/435/7-2-2013 καλούσε δεκάδες αθλητές στις Προεθνικές Ομάδες των μικρών ηλικιακά κατηγοριών και τελικά έμεινε μόνο η πρόσκληση και η απορία που είχαν για το ποια ακριβώς μέρα θα πάνε επιτέλους να κάνουν προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα περιμένουν...
Η ίδια η Ομοσπονδία προσπέρασε την πρόσκληση που η ίδια έκανε..

  Και για όσους επιμένουν να λένε παραμυθάκια ας βρούνε κανένα παιδάκι να τα πούνε
(Ακούσαμε μία καλή προσπάθεια για σύγκριση της περίπτωσης του Ηλία με ένα άξιο αθλητή που το 2012 δεν μετείχε στις κατατάξεις, αλλά στην περίπτωση που μας αναφέρθηκε ο συγκεκριμένος αθλητής είχε σταματήσει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για  χρόνο πλέον του ενός έτους και για αυτό τον λόγο είχε βγει από το ranking list από τον Απρίλιο του 2012 έως και τον Οκτώβριο του 2012 αλλά δεν είχε συμμετοχή και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του οπότε δεν πληρούσε κανένα κριτήριο επιλογής τον Ιούνιο του 2012 που έγιναν οι κατατάξεις! Καλή η προσπάθεια αλλά ατυχής αφού καμία ομοιότητα δεν έχουν οι δύο περιπτώσεις).

Καλύτερα θα είναι να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους γιατί κάποιοι τους βλέπουν.

Αν πραγματικά θέλουμε να πάμε μπροστά ας σταματήσουν εδώ αυτές τις πρακτικές. Αυτές στην παρούσα κατάσταση δεν ωφελούν ούτε αυτούς που πιθανόν να νομίζουν ότι ωφελούνται.

 Αν υπάρχει κάποιος σοβαρός αντίλογος σε όλα αυτά ας επικοινωνήσει με τον συντάκτη του παρόντος άρθρου κ. Μιχαηλίδη Στέλιο έφορο του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.

 Για μας το θέμα κλίνει εδώ οριστικά και αμετάκλητα και τα συμπεράσματα δικά σας.
   Ένα είναι σίγουρο, δεν μας απογοήτευσαν,  και οι απαντήσεις μας θα είναι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

Τέλος και για τους πλέον δύσπιστους παραθέτουμε τους κανονισμούς από την ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. τους οποίους κάποιοι επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...και να κάνουν τη μέρα...νύχτα, υποτιμώντας πρώτα τον εαυτό τους...

Άρθρο 6ο

 3.Σε αθλητή(τρια) που αδικαιολόγητα δεν τηρεί το πρόγραμμα προετοιμασίας
του, που διαπράττει πειθαρχικά παραπτώματα στη διάρκεια της προετοιμασίας
ή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της εθνικής ή προεθνικής ομάδας στην
οποία συμμετέχει ή συμπεριφέρεται απρεπώς στα αρμόδια όργανα της
ομοσπονδίας (προπονητές, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, γιατρούς κλπ),
επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις :

i. Έγγραφη επίπληξη
ii. Αυστηρή έγγραφη επίπληξη
iii. Περικοπή των οδοιπορικών εξόδων του.

   iv. Αποκλεισμός από μια έως δέκα αγωνιστικές από κάθε επίσημη
συμμετοχή του σε αγώνες με το σωματείο του(διασυλλογικά και
πανελλήνια πρωταθλήματα).
v. Αποκλεισμός από τις εθνικές ομάδες για χρονικό διάστημα από έξι
μήνες έως και ισόβια.
vi. Παραπομπή, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. στα αρμόδια όργανα για
αφαίρεση της Φίλαθλης Ιδιότητάς του.

4. Καμιά από τις πιο πάνω κυρώσεις δεν επιβάλλεται σε αθλητή(τρια) αν δε
λάβει με βεβαιωμένης λήψης έγγραφο, κλήση προς απολογία ενώπιον του
Δ.Σ. και με συγκεκριμένο κατηγορητήριο μέσω του σωματείου του.

  Άρθρο 3ο

Διαδικασία συγκρότησης
7. Ειδικά οι προεθνικές ομάδες των ηλικιακών κατηγοριών παμπαίδων –
παγκορασίδων, παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων και νέων ανδρών –
νέων γυναικών είναι δυνατόν να συγκροτηθούν ύστερα από διενέργεια
αγώνων κατάταξης με τις προϋποθέσεις και τους όρους πρόκρισης να
αναγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στην έγγραφη πρόσκληση που
αποστέλλεται στα σωματεία των καλούμενων αθλητών(τριών). Στους αγώνες
αυτούς η επιτροπή προπονητών καλεί
i. Αθλητές(τριες) όπως ορίζει το άρθρο 1 § 2 του παρόντος λαμβάνοντας
υπόψη και τους ισχύοντες πίνακες αξιολόγησης (ελληνικό/ευρωπαϊκό/
παγκόσμιο).
ii. Τους τέσσερις (-4-) πρώτους αθλητές(τριες) της τελικής κατάταξης
των αντίστοιχων πανελληνίων ηλικιακών πρωταθλημάτων εφόσον δε
συντρέχουν αντίθετοι λόγοι με βάση το άρθρο 6 § 3 του παρόντος.

Η πρώτη πεντάδα στους πίνακες του Απριλίου στην κατηγορία των Νέων είναι
1. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Σ. Η Πρόοδος)
2. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα) (παίδας)
3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Η Πρόοδος)
4. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Ο. Ταταύλα) (παίδας)
5. («) Ηλίας Μιχαηλίδης (Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας)
στην οποία οι δύο ορισθέντες δεν συμπεριλαμβάνονται!!!!!!!!


Παντρεύτηκε η Μαρία  Παντελάκη που ανήκει στην Ομάδα των ανεξαρτήτων και βετεράνων του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ και οι ευχές μας για βίο ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους την συνοδεύουν.

Ευχόμαστε πάντως στα παιδιά που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα  πολλές νίκες καλή πορεία και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου