Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!!! ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1 ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΟΠΟ!!! ΕΔΕΣΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥ Ο ΙΦΙΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕ!!!! ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

 Στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών θ’ αγωνίζονται και την περίοδο 2022-2023 ο Ίφιτος Πατρών και ο ΓΑΣ Ελευσίς. Πήραν την 1η και τη 2η προνομιούχο θέση αντίστοιχα στα μπαράζ, που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ειδικά για την Ελευσίνα η πραγματοποίηση του στόχου ήρθε με συγκλονιστικό φινάλε και απίστευτη ανατροπή! Στη 2η αγωνιστική κάμφθηκε 3-2 από τον Άρη Νικαίας κι έμοιαζε να οδηγείται στον υποβιβασμό, στην τελευταία αγωνιστική έχανε 2-0 από τον Ίφιτο και τελικά γυρίζοντας την κατάσταση σε 3-2 υπέρ της ευνοήθηκε σε τριπλή ισοβαθμία και άφησε στην Α2 την ομάδα της Νίκαιας!

Τα μπαράζ Α1 και Α2 ανδρών επιφύλαξαν μεγάλες συγκινήσεις για τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις και δυστυχώς, λόγω του πρωτοκόλλου, δεν υπήρχαν θεατές να τις ζήσουν. Το μεσημέρι ο Άρης Νικαίας νίκησε σε συναρπαστικό αγώνα 3-2 την Ελευσίνα και πανηγύρισε έντονα θεωρώντας ότι δεν θα έχανε την άνοδο…

Στην 3η αγωνιστική η Ελευσίνα αγωνιζόταν με τον Ίφιτο και τη διαφορά, γενικά στα μπαράζ, έκανε το βασικό όπλο των Πατρινών, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς! Ο Σέρβος διεθνής όμως, δεν είχε τη χρονική δυνατότητα να μείνει σε όλη τη διάρκεια του ματς και τελικά το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε μετά το 2-0 για να προλάβει την πτήση της επιστροφής, μέτρησε καθοριστικά για την ανατροπή! Ο Ίφιτος είχε εξασφαλίσει τον στόχο του από το 1-0 (σ.σ. καθώς στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει 3-1 του Άρη Νικαίας) και ήθελε να φτάσει αήττητος στην πρωτιά των μπαράζ. Η Ελευσίνα με οποιοδήποτε σκορ νίκης θα υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τον Άρη. Ο Ίφιτος έκανε αντικατάσταση στον Καρακάσεβιτς μετά το δεύτερο ματς, όπως ορίζει ο κανονισμός και ο αθλητής αποχώρησε από το ΣΕΦ με την άδεια του επιδιαιτητή των αγώνων. Στο τραπέζι ακολούθησε τρομερή αναμέτρηση, η Ελευσίνα ήταν αποτελεσματική σε όλα τα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη, που την κράτησε στην Α1.

Τα πλέι οφ στην Αλεξανδρούπολη, για τις θέσεις 5-8 στην Α2 ανδρών, δυστυχώς δεν έγιναν κανονικά, όπως συνέβη και πριν από δύο βδομάδες με τις θέσεις 1-4… Ο λόγος είναι ότι «κατέβηκαν» μόνο οι δύο από τις τέσσερις ομάδες. Αρχικά στα δύο ζευγάρια του μίνι ταμπλό ο Φάρος Αλεξανδρούπολης νίκησε 3-0 άνευ αγώνα τον ΔΑΟ Ταύρου και ο ΑΟ Πεύκης, επίσης 3-0 α.α. τον ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης. Έγινε μόνο ο αγώνας του Φάρου με την Πεύκη κι επικράτησε η ομάδα της Αθήνας με 3-2. Επειδή προέκυψαν κι άλλοι μηδενισμοί δεν θ’ αναφερθούμε σε τελική κατάταξη μέχρι να κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς η Τεχνική Επιτροπή της ΕΦΟΕπΑ και ν’ αποφασίσει και για το ποιες ομάδες υποβιβάζονται.

ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 2-3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου