Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΧΩΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Β ΕΘΝΙΚΗ

   Σχεδόν άμεσα με την λήξη του Πρωταθλήματος της Α Αττικής Γυναικών που οδήγησε την ομάδα μας στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την άνοδο στην Β Εθνική Αττικής, οι γονείς των κοριτσιών μας, ζήτησαν την μεταγραφή τους σε άλλο σωματείο, στις περισσότερες περιπτώσεις για προσωπικούς λόγους και πάντως πολύ πριν δρομολογηθούν οι γνωστές εσωτερικές εξελίξεις.
     Παρότι η αποχώρησή τους από την ομάδα θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα και την μη συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής Γυναικών Αττικής και ο σύλλογος θα είχε κάθε εύλογο δικαίωμα να μην συναινέσει στην μεταγραφή τους, εν τούτοις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα την επιθυμία των αθλητριών του, άμεσα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, έκανε γνωστό ότι θα δώσει σε όποιες και όποιους το επιθυμούν υποσχετική ενός έτους την οποία θα μπορούν να ανανεώνουν για όσο διάστημα επιθυμούν, κατά πάγια πρακτική όχι μόνο του δικού μας συλλόγου αλλά της πλειοψηφίας των συλλόγων.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην κατεβάσει την επόμενη αθλητική περίοδο, ο ΑΡΗΣ ομάδα στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής Γυναικών Αττικής.

   Δεν φάνηκε να εκτίμησαν την πραγματικά γενναία στάση του συλλόγου, η πλειοψηφία των γονέων των παιδιών. Η εμπειρία μας λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι περισσότεροι σύλλογοι δεν δίνουν μεταγραφή ή υποσχετική αν δεν εξασφαλίσουν την ύπαρξη της ομάδας κάτι το οποίο ούτε σαν επιχείρημα δεν αναφέραμε!!
  Παρ'ολα αυτά πολλοί επέλεξαν να αναδείξουν το θέμα ότι τους δίνουμε υποσχετική και όχι μεταγραφή, ως θέμα μείζονος σημασίας και νόμισαν ότι βρήκαν ευκαιρία για νέες αντιπαραθέσεις που τελικά αυτό τείνει να είναι το αγαπημένο τους άθλημα και όχι το Πινγκ Πονγκ!!!(Πέρσι δόθηκαν 189 αθλητές και αθλήτριες με υποσχετικές ενώ 122 ήταν οι μεταγραφές. Φέτος για τη σεζόν 2016-2017 μετά το πέρας των μεταγραφών, οι υποσχετικές ξεπέρασαν τις 250 ενώ οι μεταγραφές ήταν 110!!!)

  Κάποιος πατέρας επέστρεψε με την υποσχετική της κόρης του την πέταξε στο γραφείο και αφού έκανε τον αγανακτισμένο και άρχισε τις απειλές δεν ξέχασε φεύγοντας να πάρει μαζί του την υποσχετική!...(τσάμπα μάγκας)
     Ούτε και αυτό μας πείραξε. Ούτε οι απειλές μπορεί να μας φοβίσουν!
     Υποθέτουμε ότι η στάση τους έχει πέραν άλλων, ως βάση την άγνοια. Κατά τη γνώμη μας είναι και θύτες και θύματα!

  Όμως μας πείραξε πάρα πολύ όταν μητέρα που έχει φορέσει δυστυχώς και την φανέλα του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ως ανεξάρτητη στο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΠΟΦΕΠΑ για σειρά ετών,  όταν έφευγε με την υποσχετική της κόρης της στα χέρια, επειδή δεν πήρε την μεταγραφή που επιθυμούσε, ασχημόνησε θίγοντας ιερά και όσια που έχει ο κάθε άνθρωπος!
  Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το συμβάν, λυπόμαστε πέραν των άλλων και για το ότι φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας. Κρίμα που δεν έμαθε παρά την ηλικία της, στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς...
   Με την συμπεριφορά της δεν προσφέρει υπηρεσίες σε κανένα και εκτίθεται ανεπανόρθωτα...

  Την επόμενη μεταγραφική περίοδο θα φροντίσουμε δια αλληλογραφίας να πάρει την μεταγραφή της κόρης της ώστε να μην μας ξαναενοχλήσει!
   Δυστυχώς αύριο λήγουν οι μεταγραφές και πλέον δεν υπάρχει χρόνος να  δοθεί η μεταγραφή που διακαώς επιθυμούσε, από φέτος.

Εδώ και δύο χρόνια προσπεράσαμε κύματα οργανωμένων επιθέσεων, δεν απαντήσαμε(αρχικά) όχι από αδυναμία, αλλά τέλος πάντων όλα έχουν και ένα όριο. Μη συνεχίσουν.
  Ούτε είχαμε καμία όρεξη να γράφουμε για καταστάσεις που μας ενοχλούν(αλλά δεν μας απογοητεύουν θα έλεγα πως περισσότερο μας πισμώνουν) και δε το κάναμε τόσο καιρό αλλά ξεπέρασε η στάση της μητέρας όλες τις αντιστάσεις μας.

Δεν πρέπει να είστε βασιλικότεροι του βασιλέως.

   Είναι κρίμα που δεν είμασταν εμείς οι άμεσοι αποδέκτες των παραπάνω συμβάντων(Θα παρακαλούσαμε όσους στο μέλλον προετοιμάζουν παρόμοια σκηνικά ότι έχουν να πουν, να το λένε στους εφόρους ώστε να μη την πληρώνουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία ευθύνη).
   Στην προγραμματισμένη ενημέρωση που κάναμε στους γονείς αρχές Ιουνίου οι συγκεκριμένοι γονείς ούτε καν εμφανίστηκαν αλλά και αυτοί που ήρθαν δεν έκαναν ούτε μία ερώτηση και φάνηκε να αποδέχονται όσα εισηγηθήκαμε.

Αποδέκτης της συμπεριφοράς τους ήταν ο πιο άξιος εργάτης του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.
  Του ζητάμε εμείς ΣΥΓΝΩΜΗ δημοσίως.

8/11/2016
 Η πλήρη επιβεβαίωση του παραπάνω άρθρου μας δεν άργησε να έρθει, αφού 8 γονείς αθλητριών μας έκαναν προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ εναντίον της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης(!!!!) για να κερδίσουν την ελεύθερη μεταγραφή τους!!!!!!!!!!
  Το ΑΣΕΑΔ επικαλούμενο νομολογία του Σ.Τ.Ε του ΑΣΕΑΔ  και του Συντάγματος περί ελεύθερης επιλογής των αθλητών για το Σωματείο στο οποίο επιθυμούν να αθλούνται και παρά τους κανονισμούς που ισχύουν στις Ομοσπονδίες, αποδέχτηκε τις προσφυγές τους.
  Το ΑΣΕΑΔ αναγνώρισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν απολύτως σύμφωνη με τους ισχύοντες κανονισμούς αλλά λόγω των παραπάνω, τους παρέκαμψε...
  Με βάση όσα έχουν αναφερθεί στο παραπάνω άρθρο και παρότι μεταξύ των παραγόντων του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ και των αθλητριών μας δεν υπήρξε ουδέποτε το οποιοδήποτε πρόβλημα ή έστω και η παραμικρή αντιδικία(όλες οι αθλήτριές μας ευτυχώς έχουν άριστους χαρακτήρες και συμπεριφορές), οι γονείς τους ισχυρίζονται ότι θεωρείται δυσχερής η επάνοδος τους στον ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ και εμείς από την μεριά μας πλέον την επάνοδό τους στο Σωματείο μας την θεωρούμε παντελώς αδύνατη για προφανείς λόγους...

   Στις τέως αθλήτριές μας ευχόμαστε καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου