Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"Τελειώνουν τον αθλητισμό - Θα κλείσουν όλες οι ομοσπονδίες"


Κραυγη αγωνιας απο τις αθλητικες ομοσπονδιες της χωρας που βρισκονται μπροστα στον αφανισμο οπως λενε οι ανθρωποι τους λογω της νεας περικοπης των κονδυλιων απο την Πολιτεια.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσω συνέντευξης Τύπου ενημέρωσε τον κόσμο για την τραγική κατάσταση των ομοσπονδιών μετά και τη νέα περικοπή.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ , Μανώλης Κατσιαδάκης τόνισε: "Λένε για χορηγίες, αλλά πού τις είδαν τις χορηγίες; Ακόμα και οι μεγάλες ομοσπονδίες δεν μπορούν να βρουν χορηγό. Βγάζω κραυγή αγωνίας και λέω δεν πάει άλλο. Πού θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά που αθλούνται; Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι πολυτέλεια. Κάθε 1 εκ. ευρώ για τον αθλητισμό γλιτώνει από το κράτος 7 εκ. ευρώ από την υγεία."

Ο Β' Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Σάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα: "Ο προϋπολογισμός είναι 14 εκατ. ευρώ. Στις ομοσπονδίες υπάρχουν 335 εργαζόμενοι που για την μισθοδοσία τους πάνε 9 εκατ. ευρώ, άρα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό μένουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. είχαμε μείωση 50% το 2010, 2011 και 2012 στα χρήματα από το κράτος. Επίσης από τα χρήματα αυτά καμία ομοσπονδία δεν πήρε περισσότερα από το 75% του ποσού που είχε οριστεί. Συμμετείχαμε στα βάρη όλου του ελληνικού λαού και δείξαμε κατανόηση. Σήμερα, όμως, δεχόμαστε μια βάρβαρη επίθεση, καθώς για το 2013 η μείωση φτάνει το 80%. Είχαμε προετοιμαστεί στις ομοσπονδίες για μια τέτοια μείωση, αλλά όχι μέσα σε δύο μήνες. Αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι το τελειωτικό χτύπημα."

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: "Ο αθλητισμός σηκώνει ψηλά το κύρος και το όνομα της χώρας. Αυτό θέλουν να το μηδενίσουν. Με τον αθλητισμό ασχολούνται περίπου 1,5 εκατομμύρια οικογένειες. Δηλαδή περίπου το 60-70% του ελληνικού λαού! Γιατί γυρίζουν την πλάτη σε αυτό τον κόσμο. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, έχει να κάνει με παιδιά και νεολαία, που ο αθλητισμός τους κρατάει μακριά από τα μπαρ, τις καφετέριες, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα. Όλα αυτά πέρα από το τεράστιο αγαθό που είναι η υγεία! Παγκόσμιοι δείκτες λένε ότι για ένα ευρώ στον αθλητισμό κερδίζεις 7 ευρώ από την υγεία», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Εάν ψηφιστούν οι περικοπές μάς τελείωσαν! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Πάμε για λουκέτο από 1-1-2013, καθώς δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και θα σταματήσουμε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες."

  ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ!!!
το Σαββατο 10-12-2012 δινει τον πρωτο αγωνα της η ομαδα ανεξαρτητων του Αρη με την ομαδα της Αεκ στις εγκαταστεις του Αρη στις 12:00! Καλη αρχη παιδια...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου