Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ο τεράστιος Καλλίνικος Κρεάνγκα φόρεσε στο ΣΕΦ τη φανέλα του Άρη Νικαίας, επανεμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 28 χρόνια και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό. ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  Μεγάλη μέρα για την Επιτραπέζια Αντισφαίριση του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ η 11/11/2023. Ο τεράστιος αθλητής και θρύλος του αθλήματος ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΝΚΑ αγωνίστηκε με το αστέρι του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, επιστρέφοντας στην Α1 κατηγορία Ελλάδας μετά από 28 χρόνια.



  Ο ΚΑΛΙΝ αποθεώθηκε από 100 και πλέον φιλάθλους πριν το πρώτο του παιχνίδι με ένα ιδιαίτερα παρατεταμένο χειροκρότημα.

   Πόσο τιμητική μπορεί να είναι για μας η δήλωση που έκανε στο δημοσιογράφο της ΕΦΟΕΠΑ, όταν μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για την παρουσία του στον ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, και απάντησε ότι είναι πάρα πολύ ωραία και ευχάριστη η παρουσία μου στην ομάδα, αισθάνομαι ωραία, βέβαια είναι όλοι φίλοι μου εκεί, άρα είμαστε καλά όλοι.

  Τεράστια η σημασία και για τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας μας να έχουν συμπαίκτη τον ΚΡΕΑΝΚΑ, να ακούν τις αναλύσεις τεχνικής και να ακούν τις συμβουλές του!!!

  Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό μετά από την ιστορική στιγμή που ζούμε, να κάνω μια μικρή ιστορική διαδρομή για το τμήμα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του συλλόγου μας από την οποία προκύπτει ότι το τίποτα στην ζωή δεν είναι αδύνατο....

  Το τμήμα του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ έχει συμμετοχή στα Πρωταθλήματα της ΕΦΟΕΠΑ για 50 συνεχή χρόνια...

Περίπου το μακρινό 1976 για πρώτη φορά είχε την χαρά να συμμετέχει για κάποια χρόνια στην Α1 κατηγορία.

Ο προπονητικός μας χώρος ήταν από τότε το "κλουβί" που μετά βίας χωρούσε ένα αγωνιστικό τραπέζι... και αυτό μέχρι τον Μάιο του 2011 όταν η ομάδα μας έπαιζε ήδη επί δεκαετίες στις τοπικές κατηγορίες. Σήμερα στο "κλουβί" λειτουργούν τα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη...

 Το 2013 η ομάδα μας ανεβαίνει στην Α2 κατηγορία και φέτος είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε στα σαλόνια της Α1!!!   

Σταθερές αξίες σε όλα αυτά τα χρόνια της αναγέννησης του τμήματός μας, οι Μιχαηλίδης Ηλίας και Σταύρος Βρεττάκος που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν απέραντες χαρές και πολλές στιγμές υπερηφάνειας στην ομάδα μας!! 

Πριν λίγα χρόνια ολοκληρώθηκε η κατασκευή των προπονητικών εγκαταστάσεων που είναι Ευρωπαικών προτύπων και κατά γενική ομολογία είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία μας τίμησαν μεταξύ άλλων πραγματικά σπουδαίοι αθλητές όπως ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΣΙΟΚΑ με τον οποίο ανεβήκαμε στην Α1 κατηγορία τη σεζόν 2016-2017 και την σεζόν 2017-2018 κατακτήσαμε την 6η θέση στην Α1!!

Πέρσι την σεζόν 2022-2023 είχαμε την τιμή να παίξει στην ομάδα μας ο σπουδαίος Τσέχος αθλητής MICHAEL OBESLO που μας οδήγησε στην άνοδο στην Α1 κατηγορία και έπαιξε όχι σαν επαγγελματίας παίκτης αλλά σαν ΑΡΕΙΑΝΟΣ που τα έδινε όλα για την φανέλα...

Φέτος όμως έγινε το αδιανόητο.  Μας εμπιστεύτηκε και παίζει με τα χρώματα της ομάδας μας ο ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΝΚΑ ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ του Ελληνικού Πινγκ Πονγκ και αυτό είναι κάτι που θα σημαδεύει την ιστορία όχι μόνο του τμήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Συλλόγου, αλλά και του ίδιου του συλλόγου του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ. 

 Αν κάποιος το 2011, έλεγε ότι θα έχουμε αυτό τον προπονητικό χώρο και ότι αυτοί οι τεράστιοι αθλητές θα έχουν παίξει στον ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, ότι το 2023 θα μετράμε την τρίτη συμμετοχή μας στην Α1, ότι ο ΚΡΕΑΝΚΑ θα έπαιζε στον ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, σίγουρα θα του λέγανε να επισκεφτεί επειγόντος κάποιο γιατρό...  Η φαντασία τουλάχιστον η δικιά μου που γράφω αυτό το άρθρο αποδείχτηκε πολύ φτωχή και δυσκολεύομαι να πιστέψω την πραγματικότητα...

  Αποτελέσματα των αγώνων, νίκες και ήττες, αυτή την στιγμή περνάνε σε δεύτερο ρόλο.

Απλά για την ιστορία θα πούμε ότι το Σ/Κ η ομάδα μας έχασε από ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ με 4-0 και από το ΡΕΘΥΜΝΟ με 4-1(Σπουδαία νίκη του Γεράσιμου Πετρή απέναντι στον Μανωλόπουλο) μετά από σκληρές μάχες, αλλά μόνο χαμόγελα και ενθουσιασμό βλέπαμε στα πρόσωπα των αθλητών, παραγόντων και των πολυπληθών φίλων της ομάδας μας που έδωσαν για μία ακόμα φορά βροντερό παρόν στο ΣΕΦ!!!

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΙΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ!!!

Ακόμα και αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές των ακαδημιών που μας εμπιστεύονται, τους χορηγούς της ομάδας μας που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό που είμαστε σήμερα, και την διοίκηση του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα.

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είναι επαγγελματίας παίκτης του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Γεννήθηκε στην πόλη Μπίστριτσα (ρουμ. Bistriţa) της Ρουμανίας στις 8 Μαρτίου του 1972. Το 1989, όταν έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Λουξεμβούργου εκπροσωπώντας τη Ρουμανία, του έγινε η πρόταση να ενταχθεί στην εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ελλάδας και έτσι στα 17 του χρόνια ήρθε στην Ελλάδα. Από τότε έχει λάβει σειρά διακρίσεων σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι ένας άκρως επιθετικός παίκτης με πολύ θεαματικό τρόπο παιχνιδιού. Το αναγνωριστικό χαρακτηριστικό του είναι το πολύ δυνατό και ιδιότροπο ρεβέρ του. Είναι δεξιόχειρας και χρησιμοποιεί ευρωπαϊκό τρόπο κρατήματος της ρακέτας (shakehand).

Το 2004 έφτασε μέχρι το Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης.[2]

Ομάδες που έχει συμμετάσχει[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • A.C. Ζωγράφου (Ελλάδα) (μέχρι το1995)
  • Finower TTC (1995/96; 2. Bundesliga, Γερμανία)
  • Royal Villette Charleroi, (Βέλγιο), μέχρι το1996)
  • TTC Weinheim (2.BL, Γερμανία)
  • TTF Ochsenhausen (Γερμανία)
  • Montpellier TT (Γαλλία)
  • Hennebont (Γαλλία)

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Χάλκινο μετάλλιο στο μικτό διπλό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 1991
  • Χρυσό μετάλλιο στο μικτό διπλό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992
  • Χρυσό μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1994
  • Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2003
  • Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό TOP 12 του 2011

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου